Bellis Perennis Bellis perennis, een programma om floristische waarnemingen in te voeren, te beheren en te rapporteren

[ Welke databases? ] | [ Download ] | [ Soortenlijst ] | [ Summary in English ]

Bellis P. voor haar kennissenkring, Madelief voor intimi. Daisy in het engels. Dat staat ook voor Dynamically Architected Instruction Set from Yorktown, maar dat is een heel andere zaak, misschien iets om een volgend leven aan te wijden.

Bellis perennis is een programma dat je helpt om je floristische waarnemingen in te voeren, te beheren en rapporten te maken, zowel op papier als elektronisch (b.v. de tabel van een streeplijst voor Floron).

Bellis perennis is zelf geen database programma. Het helpt je bij het beheren van je gegevens in een database programma dat je al hebt. Het gebruikt het ODBC protocol om met de database te communiceren; daardoor kan het gebruikt worden met alle databases die ODBC ondersteunen. Bekende databases zijn:

Het grafische user interface (GUI) is geschreven m.b.v. de Gtk+ toolkit.

De huidige versie van Bellis Perennis is versie beta 0.6, een testversie, gepubliceerd op 31 December 2008. Features:

Verschil met versie beta 0.3: De namen in de soortenlijst zijn nu 60 en 52 karakters breed; in vorige versies was dat 50 karakters. Let op, dit is een niet compatibele verandering.

Verschil met versie beta 0.4: Het formaat van de XML files is aangepast aan het madelief-XML pakket.

Verschil met versie beta 0.5: Het programma werkt nu met versie 2 van Gtk+. De documentatie is overgezet van SGML naar XML, van DSSSL naar XSLT en van TeX naar FO.

Download: madelief-beta-0.6.tar.gz (170kB).

Ik heb van Floron een complete soortenlijst ontvangen, en hem geschikt gemaakt voor import in madelief (d.w.z. ik heb de eerste regel met de veldnamen toegevoegd).

Floron waarschuwt dat deze lijst nog niet definitief is.

Houd hier dus rekening mee als je de lijst gaat gebruiken.

Download de soortenlijst.

Summary in English

Bellis perennis is an ODBC-based program that helps users input, manage and report their floristic observations in their (ODBC-compliant) database. It is written in C. The GUI is written using the Gtk+ toolkit. The language of the source code is english. The table and field names of the database are in dutch. The program is Free Software, published under the GNU General Public License Version 2, June 1991, aka "copyleft" or the GPL. The program has a three-tiered design: a database layer, a middle layer which deals with the application logic, and a user interface layer. The middle layer exposes a well-defined API that is called by the user interface. This architecture makes it possible to write another user interface for the program.

Current version: beta 0.6, a test version, published on 31 December 2008.

Bellis perennis, © 2000-2002, 2008 Simon Pepping, License: GNU General Public License Version 2, June 1991.

Java versie, gebaseerd op JDBC en SWT/JFace

Ik heb het programma geheel herschreven in Java, gebaseerd op JDBC en SWT/JFace. Ze de file INSTALLATIE voor details en instructies.

Download: Madelief-java (13,5MB).

Download de broncode: Madelief-java broncode (324kB).

Bellis perennis in java, © 2000-2019 Simon Pepping, License: GNU General Public License Version 2, June 1991.